Σελίδες

Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

ΥΠΕΣ: Μέχρι 16 Σεπτεμβρίου οι απολογισμοί των Δήμων


Προθεσμία μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου 2013 έχουν οι δήμοι προκειμένου να δώσουν απολογιστικά στοιχεία στο υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το πραγματικό κόστος μεταφορά των μαθητών. 


 Σε έγγραφο που αποστέλλει προς τους δήμους το υπουργείο Εσωτερικών τους ενημερώνει ότι σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο από την 1η Ιουλίου 2013, η αρμοδιότητα της μεταφοράς μαθητών έχει μεταβιβαστεί στις περιφέρειες.
 Με βάση αυτό το δεδομένο το υπουργείο, προκειμένου να προβεί στις σχετικές διαδικασίες για τον υπολογισμό και στη συνέχεια την κατανομή των πιστώσεων των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, που αφορούν στη μεταφορά μαθητών για το σχολικό έτος 2012-2013,   ζητεί να σταλούν στην αρμόδια υπηρεσία απολογιστικά στοιχεία του πραγματικού κόστους για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Τα στοιχεία αυτά θα πρέπει να αφορούν  συγκεντρωτικά την περίοδο από 1-9-2012 έως και 30-6-2013.
 Στην επιστολή επισημαίνεται: «Παρακαλούμε, όσοι δήμοι δεν έχουν ανταποκριθεί ως σήμερα, να αποστείλουν τα ζητούμενα στοιχεία  έως και τη Δευτέρα 16-9-2013, συμπληρώνοντας και ηλεκτρονικά το συνημμένο πίνακα, ο οποίος θα σταλεί στην ηλεκτρονική διεύθυνση  s.theodorakopoulouypes.gr και θα συνοδεύεται απαραίτητα από διαβιβαστικό, στο οποίο θα αναγράφεται το όνομα του αρμόδιου για τη σύνταξη του πίνακα υπαλλήλου και τα στοιχεία επικοινωνίας αυτού(τηλέφωνο, mail, fax). Στις περιπτώσεις δε των δήμων, που δε συντρέχει λόγος, δηλαδή το κόστος για τη μεταφορά μαθητών ήταν μηδενικό, παρακαλούνται να απαντήσουν άμεσα αρνητικά.